Vill du ha bättre inomhustäckning?


Tappade samtal och seg mobildata är frustrerande, men det finns lösningar! Det första och viktigaste, fundera över vad du vill uppnå, vill du kunna prata vid ett fönster, surfa i hela huset eller främst kunna prata men oavsett var du är?

Det finns olika typer av repeaterlösningar beroende på vad du vill åstadkomma, de flesta av våra repeaterlösningar är teknikneutrala, det vill säga de förstärker ett visst frekvensband men tack vare att de bygger på digital teknik så hanterar de rent tekniskt GSM, 3G och 4G. I dagsläget kopplas inte samtal via 4G utan via GSM eller 3G. För att veta vilken typ av repeater du söker behöver du ta ställning till:

 
Ok Vill du ha en repeater för enbart samtal, då är en GSM-repeater ett säkert kort.
Ok Vill du kunna både prata och surfa med mobilt bredband, då kan en 3G repeater vara rätt lösning för dig.

Det finns inga godkända repeaterlösningar som kan hantera både GSM och 3G på en gång eller flera samtidiga operatörer, dessa modeller kan bland annat störa ut operatörernas nät och det är du som då ställs till ansvar för problemen repeatern skapar.

Därefter behöver du ta reda på vad din operatör erbjuder där du skall installera repeatern.

Saker som hindrar din signal

Ett material som dämpar signalen är betong och plåttak, men den största problemkällan är moderna, energisnåla fönster. De är snälla mot miljön och uppvärmningskostnaderna, men de dämpar signalen kraftigt, mer än betongen eller plåttaken. Det metallskikt som finns i energisparfönster hindrar mobilsignalerna att nå fram.

Ok Standardfönster dämpar signalen med ca 4 dB, ungefär 40 % av signalen släpps igenom.
Ok Energisparfönster dämpar signalen med mer än 30 dB, endast 0,1 % av radiosignalen släpps igenom.
Ok En betongvägg dämpar radiosignalen med 10-20 dB, 1-10 % av signalen går igenom väggen. Ju högre frekvens operatören använder, desto mer dämpar betongen.

Dålig täckning i villa?

Vår kanske vanligaste bostadstyp när det gäller frågor om dålig täckning. När det gäller villor skall du lämpligen fokusera på det plan som du vill ha täckning på men det går även att få täckning på flera våningsplan, i vårt exempel berättar vi mer om vad du behöver för att skaffa bättre inomhustäckning.

Läs mer
 


Dålig inomhustäckning i lägenhet?

I nybyggda lägenheter är energidämpande glas ett allt större problem, vi berättar mer hur du kan bygga bättre inomhustäckning i din lägenhet.

Läs mer
 

Kontakta oss:

Induo Home AB
Box 592
136 25 Haninge
info@induohome.com

Om oss:

Induo Home
Köpvillkor

Mer:

Nyheter
Om cookies

Följ oss: