Vanliga frågor om förstärkare och repeaters

Här är exempel på frågor vi fått om våra repeaterlösningar.

Hur gör jag för att få bästa möjliga signal inomhus?

För alla repeaterlösningar gäller ju bättre signal in, desto bättre signal ut. Har du svag signal in, får du sämre förstärkning ut. Lägg ned litet tid att hitta bästa möjliga insignal så får du bästa resultat.

Jag har ingen 3G-signal alls inomhus, kan jag använda en repeater?

Vi rekommenderar att du har 2-3 staplars signal där du placerar en repeaters antenn. Har du ingen sådan signal inomhus vid ett fönster så måste du använda en repeater med extern antenn, har du några staplars signal vid fönstret då kan du använda tillexempel en Zboost.
 

Hur lång antennkabel kan jag använda till utomhusantennen?

Det beror litet på din insignal, all antennkabel dämpar signalen så en lång kabel ger svagare signal in till repeatern och ut ur repeatern. Du kan förlänga kabeln om du behöver men då på bekostnad av inomhustäckningen.

Kan jag sätta upp RPTR900s antenn innanför fönstret?

Vi rekommenderar att du sätter antennen så att den inte "ser" inomhusenheten för att undvika överhörning, därför ger det ofta bättre resultat om du placerar antennen på utsidan av fastigheten.


Min Zboost är ny men den blinkar inte rött som den skall?

Detta beror på att den är synkroniserad med en annan operatör. Vissa förstärkare kan vara inställda för annan operatör från fabrik. Håll då inne sync-knappen ända tills den vänstraste pinnen i signalstyrkeindikeringen lyser rött (ca 30s), släpp därefter kort och tryck in sync-knappen på nytt, nu kommer den att börja blinka rött och då kan du fortsätta att synkronisera din repeater.


Vad är +/--knappen på min RPTR2100 till för?

Den styr uteffekten inomhus, tänk på att om du höjer den för mycket kan du få överhörning mellan inomhus- och utomhusantenn vilket resulterar i sämre inomhustäckning, lagom är bäst.

Jag har köpt en RPTR2100 men samtalen blir inte bättre?

På en rad platser kopplas samtalen via GSM och mobilt bredband via 3G. Är det möjligheten att prata i telefonen inomhus du söker så kanske du skulle välja en GSM-förstärkare istället för en 3G-förstärkare.

 

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta vår support via vårt supportformulär.

Kontakta oss:

Induo Home AB
Box 592
136 25 Haninge
info@induohome.com

Om oss:

Induo Home
Köpvillkor

Mer:

Nyheter
Om cookies

Följ oss: