Vanliga frågor om MMS-kamera

Här är exempel på frågor vi fått om våra GSM-övervakningskameror, ganska mycket information hittar du dock i de svenskspråkiga instruktioner som medföljer enheterna.

Min kamera vill inte starta upp, några tips?

Det absolut vanligaste är att  PIN-koden inte är avstängd. Vi rekommenderar därför att om du har ett nytt kontantkort, sätt in det i en telefon. En annan anledning är att du då får de automatiska SMS meddelanden som operatören skickar ut när du första gången använder SIM-kortet. Testa sedan att skicka ett MMS från mobiltelefonen till  den som skall läggas in som masteranvändare, kommer det fram? Bra, sätt då in kortet i kameran.
 

Min MMS-kamera har fungerat men får nu inte kontakt med nätet?

I samband med att Tele2 och Telenor slog ihop sina GSM-nät så ändrades operatörskoden, om du kan få tag i ett fungerande Telia simkort, sätt i simkortet i kameran, ta med den till en plats där Telia har täckning, låt kameran koppla upp mot nätet så att du ser att den blinkar grönt.
 
Då kan du stänga av, byt simkort till Telenor, vänta tills den blinkar grönt skicka #00# från mobilen som ska vara master. Då ska det fungera.magnetkontakter kan vi lösa det, kontakta oss så hittar vi en lösning.

Jag skall byta mobiltelefonnummer, hur ändrar jag masteranvändare i MMS-kameran?

Om du vill ändra mastertelefonnumret så skickar du ett SMS med innehållet #14#nyamasternumret#

Jag vill att lysdioden i fronten på kameran inte skall lysa, hur gör jag?

Skicka ett SMS med innehållet #143#0#

Jag vill hämta aktuell temperatur, hur gör jag?

Ett SMS med innehållet #15# ger dig aktuell temperatur i retur, observera att MMS-kamera B2 har inbyggd temperatursensor, tidigare versioner har inte det.

 

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta vår support via vårt supportformulär.

Kontakta oss:

Induo Home AB
Box 592
136 25 Haninge
info@induohome.com

Om oss:

Induo Home
Köpvillkor

Mer:

Nyheter
Om cookies

Följ oss: