Vanliga frågor om GSM-larm/GSM-larmpaket

Här är exempel på frågor vi fått om våra GSM larmpaket, ganska mycket information hittar du dock i de svenskspråkiga instruktioner som medföljer enheterna.

Jag undrar om mitt larmpaket L/XL kan reglera värmen i min bostad?

Ja om du har elvärme kan du styra din värme hemma. Du behöver då komplettera larmpaketet med ett relä som din elektriker kopplar till en kontaktor som bryter elen i din värmecentral och bara levererar el till dina element när temperaturen faller. Du kan därefter bestämma mellan vilka temperaturer enheten skall reglera värmen (ex vis underhållsvärme 10-12 grader).

Jag vill ändra innehållet i mitt larmpaket, går det bra?

Larmpaketen säljs kompletta som de är, vill du byta ut antalet rörelsedetektorer eller magnetkontakter kan vi lösa det, kontakta oss så hittar vi en lösning.
 

Hur kopplar man in den medföljande summern till larmpaket M/L/XL?

I larmpaketen medföljer en summer. Du kopplar in den till larmcentralens BUZ +/BUZ- där det långa benet skall gå till + och det korta till -. Du vet väl också att temperatursensorn som ingår i larmpaket L/XL har inbyggd summer som du kan använda?

Hur kan jag använda summern i larmens knappsats?

Om du kopplar in en vanlig magnetkontakt till knappsatsen så kommer den att ljuda när du öppnar dörren och påminna dig om att larmet är aktiverat och att du skall larma av. Inkopplingen gör du enligt nedanstående skiss. Observera dock att detta kräver en omprogrammering, detta gör du med ett konfigurationsprogram vi tillhandahåller, kontakta oss för närmare instruktioner.

Kan jag få en summer att låta om någon öppnar ytterdörren?

Om du har den trådlösa knappsatsen kan du koppla enligt ovanstående skiss och med hjälp av programmeringsverktyget ställa in att summern skall låta så fort någon öppnar dörren, oavsett om larmet är aktiverat eller inte.

Kan jag schemalägga utgångarna så att slår av och på vid vissa tider i larmpaketen?

Det går bra men kan endast hanteras via konfigurationsprogrammet, kontakta oss för vidare instruktioner.

Kan jag koppla in en egen siren till larmpaket M/L/XL?

Ja, larmpaketet driver sirener med 12 V och maximal sammanlagd strömförbrukning 1A. Utgången BELL - och BELL + används till detta.

Sabotagebrytaren i larmpaketens kapsling är inte inkopplad?

Vi har inte denna brytare inkopplad vid leverans, vill du koppla in den så titta i respektive larmpakets manual på sista sidan så ser du hur du skall gå tillväga.

 

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta vår support via vårt supportformulär.

Kontakta oss:

Induo Home AB
Box 592
136 25 Haninge
info@induohome.com

Om oss:

Induo Home
Köpvillkor

Mer:

Nyheter
Om cookies

Följ oss: