Vanliga frågor om värmestyrning

Här är exempel på frågor vi fått om framförallt vårt värmestyrningspaket, ganska mycket information hittar du dock i den svenskspråkiga instruktion som medföljer enheterna.

Jag undrar hur detta paket kan reglera värmen i min bostad?

Detta paket kan styra olika typer av uppvärmningskällor så som elvärme, pelletsbrännare osv. Du behöver då se till att värmestyrningspaketets relä kopplas till den värmekälla som skall styras. Har du elvärme styrs då normalt en kontaktor som bryter strömmen i din värmecentral och bara levererar el till dina element när temperaturen faller. Du kan därefter bestämma mellan vilka temperaturer enheten skall reglera värmen (ex vis underhållsvärme 10-12 grader). Du kan när som helst förbikoppla temperaturregleringen eller skicka nya temperaturvärden till styrningen. Detta gör det då möjligt att höja temperaturen när du vill ha komfortvärme inomhus.

Jag har element som kopplas in med stickpropp, kan jag använda den ändå?

Absolut, vi har ett tillval som kallas NEXA-sändare, denna sändare kopplar vi in till reläet och då får du möjlighet att ansluta ett trådlöst uttag vid varje element istället. Läs mer i den svenskspråkiga manualen.
 

Kan jag använda värmestyrningspaketet som larm?

Både vårt värmestyrningspaket och större larmpaket bygger på samma enhet i botten (ESIM364) så funktionerna är identiska, det enda fördelen med larmpaketen är att det blir billigare än att köpa tillbehören separat om man vill ha trådlösa sensorer. Om du redan har trådbundna sensorer på plats, sirener osv så är ju en väg att gå att koppla in dem direkt till värmestyrningspaketet.

Jag vill ha ett trefasrelä i kapslingen, går det att lösa?

Trefasrelä, eller kontaktor, ryms i kapslingen men normalt rekommenderar vi att montera dem åtskilda då det blir trångt att få plats med allt inne i skåpet.


 

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta vår support via vårt supportformulär.

Kontakta oss:

Induo Home AB
Box 592
136 25 Haninge
info@induohome.com

Om oss:

Induo Home
Köpvillkor

Mer:

Nyheter
Om cookies

Följ oss: